Kilometervergoeding

20 maart 2021

Kilometervergoeding: zakelijk gebruik van privé-vervoer. Voor iedere kilometer die je zakelijk aflegt mag je € 0,19 declareren. Het maakt de belastingdienst niet uit of je hiervoor je privé-auto gebruikt, te voet gaat of de fiets pakt.

Article

Kilometervergoeding: zakelijk gebruik van privé-vervoer

Voor iedere kilometer die je zakelijk aflegt mag je € 0,19 declareren. Het maakt de belastingdienst niet uit of je hiervoor je privé-auto gebruikt, te voet gaat of de fiets pakt. Iedere kilometer is 19 cent waard. De enige voorwaarde is dat je voor die afstand geen zakelijk vervoermiddel gebruikt hebt, zoals een auto van de zaak. Dat zou immers dubbelop zijn.

Om kilometers te kunnen declareren, moet je ze natuurlijk wel registreren. Dat kan gewoon eenvoudig in een excelbestandje: noteer datum, vertrek- en aankomstadres, de afstand tussen die adressen en eventueel de reden dat je deze reis (zakelijk) maakte. Dat laatste is niet verplicht, maar kan je wel helpen wanneer je kilometerregistratie gecontroleerd wordt. 

Je kunt natuurlijk ook een app gebruiken om je kilometers bij te houden, bijvoorbeeld Easyrit, Track Assistant of AlphaGuide.

Heb je vragen of wil je meer weten over wat je net gelezen hebt?

Dat kan! Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.

Contact

Interessant om verder te lezen

News
16 maart 2023

Top 5 aftrekposten voor belastingaangifte zzp’er, ken jij ze al?

News
13 oktober 2022

De belangrijkste punten uit het Belastingplan 2023

News
26 september 2022

Veranderingen in de vermogensrendementsheffing