Adminstratie zelf doen of uitbesteden?

6 mei 2021

Tegenwoordig heb je tal van handige online tools waar je met een app op je telefoon de bonnen naar je boekhoudprogramma kan sturen. Ze doen heel veel voor je, maar je moet nog wel een aardige basiskennis hebben van boekhouden. Wanneer boek ik iets op welke post? Wanneer is het balans, of wanneer juist kosten? En hoe zit het met gedeeltelijke privé uitgaven?

Article

Wat te doen?

Tegenwoordig heb je tal van handige online tools waar je met een app op je telefoon de bonnen naar je boekhoudprogramma kan sturen. Ze doen heel veel voor je, maar je moet nog wel een aardige basiskennis hebben van boekhouden. Wanneer boek ik iets op welke post? Wanneer is het balans, of wanneer juist kosten? En hoe zit het met gedeeltelijke privé uitgaven? Met een aantal ‘tutorials’ kan je een heel groot deel zelf, en als je de juiste bank kies, kan je zo je afschriften inladen in je programma. Echter om zeker te zijn dat je aangiftes kloppen en je niet voor verrassingen komt te staan bij je aangifte inkomstenbelasting, is een ‘hybride’ oplossing aan te raden. Hier doe je veel zelf, maar helpen wij je met bepaalde controles en checks.

Tip!

Het is van belang dat je bedrijf een eigen bankrekening heeft waar alle kosten en inkomsten over lopen. Zorg ook dat je een pinpas voor die rekening hebt en doe alle uitgaven met die pas of bijvoorbeeld met iDeal. Mocht je toch nog kosten voor het bedrijf privé betaald hebben dan moet jij daar apart opgave van doen. Het handigst is dan een spreadsheet tabelletje met datum, omschrijving, totaal bedrag en eventueel het BTW bedrag. Er zit geen btw op koffie/lunch/diner bonnen.

Als dus alle kosten en uitgaven over de zakelijke bankrekening lopen, dan is deze bankrekening eigenlijk al jouw basis administratie. Om het vervolgens voor ons mogelijk te maken om BTW aangifte te doen, dien jij mij aan het eind van elk kwartaal een download van je bankafschriften te sturen, graag in .xls of .csv format. Plus eventueel een spreadsheet met privé betaalde uitgaven.

Heb je vragen of wil je meer weten over wat je net gelezen hebt?

Dat kan! Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.

Contact

Interessant om verder te lezen

News
16 maart 2023

Top 5 aftrekposten voor belastingaangifte zzp’er, ken jij ze al?

News
13 oktober 2022

De belangrijkste punten uit het Belastingplan 2023

News
26 september 2022

Veranderingen in de vermogensrendementsheffing